Alakítsd át étkezésedet lemondások, megszorítások nélkül

Az önámítás 6 tipikus esete, hogy sokat ehess az ünnepek alatt

2015/12/20. - írta: BakonyiO

Hatalmas családi kajálások, munkahelyi karácsonyi partik, baráti összejövetelek... ezekben a hetekben nem egyszerű ellenállni a rengeteg pompás (ám kalóriadús!) ételnek. Az emberek többségének nem sikerül ezt a néhány hetet megúszni súlygyarapodás nélkül. Kutatások is bizonyítják, hogy az ebben az időszakban felszedett plusz kilók nagy részét soha nem fogyjuk le.

Hogy te ne ess ebbe a csapdába, készülj fel a tipikus kibúvókra, így nagy valószínűséggel elkerülheted a túlevést.

az_onamitas_6_tipikus_esete_hogy_tobbet_ehess_az_unnepek_alatt.jpg

1. számú kifogás... Olyan guszták ezek a kaják, ki tud ezeknek ellenállni?

Ez teljesen igaz - rengeteg ínycsiklandó fogás kínáltatja magát ilyenkor. De gondold csak végig... Hogy fogod magad érezni utána, ha teleeszed magad? Mi lenne, ha most kevesebbet ennél? Nem okozna ugyanakkora élvezetet?

2. számú kifogás... Ez egy különleges időszak, ilyen csak egyszer van az évben.

Karácsonyt valóban egyszer ünneplünk egy évben, de a különböző partik, lakomák, az ilyen-olyan alkalomból történő ünneplések soha nem érnek véget. Gyakran fogsz találni alkalmat, hogy többet egyél, mint amennyi szükséges.

Állj meg egy pillanatra és gondold végig, megéri-e a határtalan dőzsölés, csak azért, mert ünnep van?

3. számú kifogás... Mindenki más is eszik. A háziasszony még végül megsértődik.

Szerinted neked is enned kell, mert mindenki más eszik? Egyél kisebb adagokat és senki nem fog megsértődni. Néha pedig nem árt NEM-et mondani (márcsak a saját érdekedben is.)

4. számú kifogás... Bármikor jöhetnek vendégek. Legyen mivel megkínálnom őket.

Légy őszinte magadhoz! Ezeknek a vendégeknek tartogatott édességeknek nagy részét a családtagok vagy te magad eszitek/eszed meg. Nézz körül például az interneten és keress egészségesebb alternatívákat. Vagy ha nincs más ötleted, egy finom gyümölcssaláta is jó megoldás lehet.

5. számú kifogás...  Az ünnepek után majd ismét egészségesen fogok enni.

Ezzel a gondolatmenettel nincs is semmi gond, ha valóban reális és az alkalmi "dőzsölés" nem válik ismétlődő szokássá. Arra azért ügyelj, hogy az ünnepek után néhány héttel még mindig ne azt ismételd, hogy majd a "jövő héttől"...

6. számú kifogás... A kollégák is mindig hoznak be valami finomságot

Csak azért, mert a munkahelyen hegyekben állnak a sütemények, nem jelenti azt, hogy neked is feltétlenül enned kell ezekből. Kóstolj meg max. 1-2 kisebb darabot, de állj meg utána. Tarts magadnál friss gyümölcsöt vagy valamilyen egészséges nassolnivalót, ha rádtör az ehetnék az édesség látványára.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszvaltozz.blog.hu/api/trackback/id/tr908255250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2015.12.21. 06:18:04

A karácsonyi zabálástól, meg úgy általában a 3-4 napos túlevéstől nem lehet meghízni. Persze először +2 kilót mutat majd a mérleg, de ez nem tartós.
Meghízni olyasmitől lehet, amikor az pl. év maradék 360 napjából 250-en az üzemi menzán mindig és mindig mindenki bevágja az utolsó morzsáig a kaját, ha éhes, ha nem, ha szüksége van annyira, ha nem (és aki nem eszi meg, arra úgy néznek, mint a leprásra). Ráadásul ugye a menzák és az éttermek is húst rizzsel, húst krumplival, húst zsírral, húst hússal vonalon mozognak, utóbbiak ráadásul akkora adaggal, amivel ölni lehet. Tészta: ismeretlen. Úgyhogy én most tel fogom magam enni végre sütivel, bejglivel, tésztával, mert ez év többi részében hozzáférni úgyszólván lehetetlen. És nem fogok elhízni, ahogy az elmúlt évtizedekben sem.
süti beállítások módosítása